Formálódunk

 2015.03.02. 15:02

2014 nyara óta, amikor ezt a blogot indítottam sok idő eltelt. Azóta több emberrel, szülőtárssal, tanárokkal, tanítókkal beszéltem, még több közvetett tapasztalatot gyűjtöttem az otthon tanulás, unschooling, magántanulás témakörében.

És, ami számomra a legfontosabb, hogy itt, Tordason is elindult „valami". Jelenlel öt család összefogásáról beszélhetünk, akik együtt gondolkodunk a kisiskoláról. Beszélgetünk arról, hogy milyen keretek között szeretnénk létrehozni kisiskolát, reggel mikor kezdjenek a gyerekek, milyen időbeosztásuk legyen, jó-e, ha több évfolyamhoz tartozó kisdiákok járnak egy csoportba, hány gyerek legyen a csapat tagja, hogyan hidaljuk át a fellépő nehézségeket. Természetes, hogy vannak bennünk kételyek, kérdések, hogy valóban ez-e a megfelelő, a legjobb út a gyerekeink számára. De valamiért mégis együtt vagyunk - ahogy a csapatból egy szülő mondta, valamit megláttunk a kisiskolában, ami felkeltette az érdeklődésünket és érdemesnek tartjuk arra, hogy formáljuk, gondolkozzunk benne.

Hogy mi minden történt ennyi idő alatt? Van egy tanító néni, akit felkértünk. Az 5 gyerek 2015 őszén elsős és másodikos osztályba jár, és tudjuk őket együtt tanítani. Mindannyian egyetérünk abban, hogy előnyösebb lenne, ha külön házat/házrészt tudnánk bérelni a kisiskola számára. És mindannyian egyetértünk abban, hogy jó lenne, ha nemcsak 5, de inkább 8 gyerekből állna a kezdő csapat.

Megyünk hát tovább, és várjuk szeretettel az érdeklődő családokat.

A többi sarkalatos kérdésről az időközben keletkezett munkaanyagot, a szülői találkozókon felmerül és megvitatott kérdések rövid összegzését, kérésre szívesen elküldöm.

Írj ide: komodorka@hotmail.com

süti beállítások módosítása